Нова печатена TPU ткаенина

Во денешно време, повеќе ткаенини за облека почнуваат да се блиску до заштита на животната средина, деградација и рециклирање.Со развојот на текстилната индустрија, има и многу еколошки функционални ткаенини, меѓу кои и TPU филмот е поуспешна еколошка ткаенина.

TPU филмот е направен со калндерирање, леење со проток, дување филм и процес на обложување врз основа на редовен материјал TPU.Поради специфичноста на употребените суровини, ако мантилот направен од TPU се фрли и закопа во почвата 3-5 години, TPU може целосно да се распадне на водород, кислород и вода преку почвените микроби, без никакво загадување на природата. .Дополнително, TPU производите може да се рециклираат и доколку нема деградација, односно во плунка или да се користат во производи со ниски барања за изведба на обликување.Слично на тоа, откако производот е отфрлен, тој исто така може целосно да се фрли.Во споредба со PVC, EVA, бутил гума и други пластични материјали, TPU не само што има отпорност на мувла, отпорност на абење, отпорност на корозија, биолошка компатибилност и други одлични карактеристики, туку и во отпорност на торзија на кинење, отпорност на киселина, алкално масло, отпорност на стареење и оксидација. и други ткаенини перформансите се многу добри.TPU филмот стана еден од главните материјали за заштита на животната средина поради неговите неспоредливи предности.

Not only it is environmental friendly, it also looks awesome when made into raincoat or other clothing, if you have any excellent design of this unique fabric, you can call us at 0086-311-89947531 or email us at admin@loyalcn.com.cn. We’d be glad to help you to finish your design.

451c8f79c0a2ee3937d7b7cd92e0a1f1b0e1788822b94c887c93042a64784d_副本


Време на објавување: 27-11-2021 година